Hyvä uinti ei ole pelkkää hauskanpitoa
Uiminen tekee hyvää, kun se toteutetaan koirallesi sopivalla tavalla. Kokenut uintivalmentaja osaa katsoa koirasi uintiliikkeen tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan kannalta ja ohjata uintia oikeaan kehityssuuntaan. AquaBarksilla on käytössä +30 asteinen lämminvesiallas, jossa uiminen on hyväksi erityisesti nivelrikkoisille, selkävaivaisille ja iäkkäämmille koirille. Samassa kiinteistössä kanssamme toimii Koirapalvelu Dogline. Heillä on koirien kuntouintiin tarkoitettu allas, jossa mahtuu uimaan isompikin koira. Keskustelemme mielellämme kanssasi koirasi tilanteesta ja ohjaamme teidät koirallesi parhaiten soveltuvan vesiliikunnan pariin – oli se sitten lämminvesiallas, vesijuoksumatto tai Doglinen kuntouintiallas.
Uidessa koiran lihaksisto vahvistuu monipuolisesti, aineenvaihdunta vilkastuu, hengitys- ja verenkiertoelimistön toiminta tehostuu ja immuunipuolustus toimii paremmin. Myös tuki- ja liikuntaelimistön turvotuksia ja kipuja voidaan helpottaa uinnin avulla tehokkaasti. Uinnilla voidaan myös purkaa koiralle kehittynyttä väärää tapaa liikkua (esim. peitsaaminen). Yleensä ensimmäinen konkreettinen uinnista saatu hyöty on koiran parempi ryhti.
Uiminen on hyvää, tavoitteellista kuntoharjoitusta esim. ennen kilpailu- tai metsästyskautta ja sopii erinomaisesti myös kuntouttavaan liikuntaan leikkauksen tai loukkaantumisen jälkeen. Autamme aina suunnittelemaan sopivan harjoituskokonaisuuden ja ohjaamme uimista yksilöllisesti, jotta uinnilla saavutetaan halutut tulokset. Aivan kaikkia vaivoja ei kuitenkaan uinnilla voida hoitaa, joten muistathan ajanvarauksen yhteydessä mainita jos koirallasi on ollut jotain pulmaa terveyden kanssa.
HUOM! Sairauksista ja muista uimisen esteistä
Kennelyskästä, mahataudeista tai muista tarttuvista sairauksista kärsivien koirien, tiineiden tai juoksuisten narttujen tai koirien, joilla on avohaava, uittaminen on ehdottomasti kielletty. Jos jollakin laumasi koirista on oireita, myös oireettomien koirien tuominen uimaan on kiellettyä. Keskustelemme mielellämme kanssasi riittävästä varoajasta. Sydänvaivasta tai epilepsiasta kärsivillä koirilla on oltava eläinlääkärin lupa uimiseen. Pennut voivat tulla uimaan ensimmäiset rokotukset saatuaan.
Huomioithan, että emme ota uimaan kuntoutuvia koiria, joilla ei ole asianmukaista kuntoutussuunnitelmaa.
Mitä tarvitsee tietää, kun tuon koirani uimaan?
1.
Uintivuoron varaus
Ota yhteyttä Anskuun tai Tarjaan. Parhaiten tavoitat meidät sähköpostilla tai jättämällä soittopyynnön tekstiviestitse.
Jos olet ensikertalainen tai et tiedä millaisesta uinnista koirasi hyötyisi, keskustellaan koirasi tilanteesta ja pohditaan mikä olisi paras ratkaisu.
Yhteystiedot:
Ansku, p. 050 590 8398, ansku(at)aquabarks.com
Tarja, p. 050 465 9676, tarja(at)aquabarks.com
2.
Uintikassin varustus
- pyyhe koiran kuivausta varten
- uintileluja (ei välttämätön)
- nakkeja tai muita herkkuja koiran palkkaamista varten (ei välttämätön)
- koiralle kylpytakki/mantteli/BackOnTrack-loimi (ei välttämätön kesäaikaan)
3.
Ennen uintia
Käytä koira tarpeillaan ja paastoa sitä ruokinnasta noin 4h ajan. Ethän leikkaa koiran kynsiä juuri ennen uintia. Varmista, että koirasi on uintikunnossa (kts. sairaudet ja esteet yllä). Muistathan tarvittaessa perua aikasi viimeistään 48h ennen varattua aikaa puhelimitse. Muuten veloitamme uinnin kulloinkin voimassaolevan hinnaston mukaisesti.
Uimarit voivat käydä tarpeillaan pihan nurmikkoalueella. Kerääthän jätökset asianmukaisesti. Kakkapusseja saa tarvittaessa meiltä, jos omat unohtui kotiin. Ennen pidempää uintiaikaa koira kannattaa käyttää pienellä lenkillä lämmittelemässä lihaksisto valmiiksi. Haemme teidät ulkoa, kun uintiaikanne alkaa. Ethän odota vuoroasi heti ulko-oven edessä, jotta edellinen uimari pääsee esteettömästi poistumaan tiloista rauhassa.
4.
Uinnin aikana
Uintivalmentaja ohjaa koiraa altaassa ja kertoo omistajalle koiran tavasta käyttää itseään uidessa. Erilaisten vesiterapiatekniikoiden avulla koiran liikettä voidaan auttaa parempaan suuntaan ja näin saada uinnista parempi hyöty. Kaikki uintimme ovat ohjattuja, jotta uiminen on turvallista ja hyödyllistä koiralle.
Ensimmäisillä uintikerroilla koirilla on aina uintiliivit. Uintiliivien avulla koira opetetaan löytämään oikea uima-asento. AquaBarksilla on erikokoisia uintiliivejä ja niiden käyttö sisältyy uintihintaan.
5.
Uinnin jälkeen
Uinti voi olla koiralle melko väsyttävä kokemus sekä fyysisesti että henkisesti. Anna sen halutessaan levätä uinnin jälkeen riittävästi. Pidä kuitenkin huoli, että muutama tunti uinnin jälkeen käydään lyhyellä palauttavalla lenkillä.
Huolehdi koiran riittävästä kuivauksesta uinnin jälkeen etenkin kylmän sään aikaan. Muistathan olla erityisen huolellinen korvien kuivauksessa.
Uinti kiihdyttää aineenvaihduntaa, joten huolehdithan koirasi tarpeilleen riittävän usein.
Älä anna koiralle ruokaa heti uinnin jälkeen, vaan anna sen palautua fyysisestä suorituksesta rauhassa. Ruokaa voit antaa vähintään 2 tunnin kuluttua uimisesta. Huolehdithan myös koiran nestetasapainosta.
Jätä yhteydenottopyyntö
Täytä lomakkeeseen tietosi ja viesti, niin otamme mahdollisimman pian yhteyttä.