Koiran hieronta sopii sekä terveelle että kuntoutuvalle lemmikille
Hieronnan tulisi kuulua jokaisen koiran hoitoon – olipa kyse aktiivisesta treenaajasta tai sohvalla makoilevasta kotikoirasta. Hieronnan avulla lihakset toipuvat rasituksesta nopeammin ja veren ja nesteiden kierto lihaksessa vilkastuu. Näin koiran lihakset saavat happea ja ravinteita, mikä nopeuttaa palautumista.
Mahdolliset tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat aiheuttavat toimintakyvyn heikentymistä. Hieronta auttaa ehkäisemään ongelmien kehittymistä.
Käytämme koirahieronnassa apuna teknologiaa tarpeen mukaan. Käytössämme on lämpö- ja kylmäpakkausten lisäksi TENS sekä hoitava Handy Cure -laser.
Milloin koira kannattaa tuoda hierontaan?
Hieronta on omiaan helpottamaan lihaskireyksiä. Yksi tyypillisimmistä vaivoista on ontuminen tai jonkin raajan aristaminen. Raajan varominen aiheuttaa lyhyessäkin ajassa jumeja ympäröiviin lihaksiin. Vaikka useimmat ontumiset menevät muutamassa päivässä ohi, olisi koira hyvä käyttää hierojalla, jotta vaivan syy saadaan selville ja ontumisesta aiheutuneet jumit avattua.
Täysin terveeltä vaikuttavakin lihaksisto kaipaa huoltoa. Monilla koirilla on pieniä jumeja, jotka eivät häiritse päivittäistä toimintaa. Niiden hoito parantaa kuitenkin liikkuvuutta, vähentää kipuja ja lisää toimintakykyä.
Näihin hieronta sopii:
- Treenikauden aikana tai kisojen jälkeen nopeuttamaan palautumista
- Kuntoutumisjaksolla vähentämään kipua ja nopeuttamaan toipumista
- Kroonisten tuki- ja liikuntaelinongelmien oireiden lievittämiseen.
Yleisesti ottaen alle vuoden ikäinen koira harvoin tarvitsee vielä hierontaa, mutta hierontatilanteeseen totuttaminen on hyvä aloittaa jo nuorena. Käynnillä koira saa tutustua hierontaympäristöön ja totutella vieraan ihmisen käsittelyyn.
Pennun kanssa opetellaan rauhoittumista ja omistaja saa vinkkejä kotona tapahtuvaan harjoitteluun ammattitutkinnon suorittaneelta koirahierojalta. Pennun saa tuoda hierontaan totutteluun, kun ensimmäiset rokotukset ovat kunnossa. Käsittelyharjoitus sopii myös erittäin aroille koirille.
Ethän tuo hierontaan koiraa, jolla on juoksut, vatsatauti (10pv varoaika) tai muu tarttuva tauti.
Faskiamanipulaatio
Faskiamanipulaation tavoitteena on vähentää liikerajoitteista aiheutuvaa kipua sekä parantaa liikkuvuutta ja suorituskykyä. Faskiamanipulaatio perustuu koiran tuki- ja liikuntaelimistön kalvojärjestelmän hoitamiseen. Hoitoa edeltää aina asiakkaan tarkka haastattelu koiran taustasta, koiran perusteellinen palpointi ja liiketestaus. Hoitoa suositellaan koirille, joilla on tuki- ja liikuntaelimistöön kohdistuva vaiva tai sairaus.
Rangan liikehoito
Rangan liikehoidossa koirahieroja tutkii koirasi selkärangan läpi ja hoitaa sitä traktion ja mobilisoinnin keinoin. Hoidon tavoitteena on palauttaa selkärangan nivelten normaali liikkuvuus ja sitä kautta parantaa koiran kehon liikkuvuutta. Rangan liikehoito sopii esimerkiksi avaamaan koiran rangan fasettilukkoja. Ne aiheuttavat lihaskireyttä ja hermopinteitä, jotka voivat vaikeuttaa liikkumista.
Rangan liikehoito edellyttää, että koira on käynyt koirahieronnassa lyhyen ajan sisällä ja lihaksisto on saatu hierottua auki. Jos koirasi sairastaa spondyloosia tai muuta rankaperäistä sairautta, varmistathan hoidon sopivuuden koirallesi etukäteen koirahierojaltamme.
Osteopaattinen koirahieronta
AquaBarks tekee yhteistyötä eläinten osteopaattisen hierojan Jaana-Kaisa Timosen (Tmi Terveystassu) kanssa. Eläinten osteopaattinen hieroja on Nokan Luontaiskoulutuskeskuksen rekisteröimä nimike.
Käsittelyssä Jaana-Kaisa käyttää OMT-tekniikkaa. Hän hieroo koiran ja käy rangan pehmytkudokset läpi, manipuloi nikamat ja käy rangan nikamatason mekaanisesti läpi.




Jätä yhteydenottopyyntö
Täytä lomakkeeseen tietosi ja viesti, niin otamme mahdollisimman pian yhteyttä.